čtvrtek 8. května 2014

Kolo-Hnát - Můj první cyklistický závod

Reportáže od účastníků:
  • Kolo-hnát – Můj první cyklistický závod

    Dorážím na start. Zdá se, že pořadatelé příliš nevěří, že mě opět spatří. Zatím co ostatní dávají jako zálohu za čip drobný peníz, já musím dát do zástavy své auto. Krčím rameny, odevzdávám klíče od auta a dostávám čip.

    Na startu se řadím do zadních řad, nemám významných ambic. Závod je odstartován, na potvoru do strašného kopce. S vypětím všech sil se mi daří držet kontakt s předposledním závodníkem. Dojíždím na vrchol. Kontakt se mění v oční kontakt a pak se ztrácí úplně.

    2 km. Došel mi dech

    3 km. Dojíždím na první rozcestí. Bohužel jsem nedával pozor, když se říkalo, jak je trať značena. Po chvíli váhání se vydávám doprava. Vzápětí jsem dohnán doprovodným vozem a poslán doleva.

    5-20 km Začínám makat. K první občerstvovací stanici dorážím jako první z celého pelotonu. Je to dáno především faktem, že byla vybudována po průjezdu předposledního závodníka, před mým příjezdem….

    23 km Dojíždím k první rychlostní kontrole. Je mi vysvětleno, že kontrola již byla zrušena, neboť všichni dávno projeli..

    24 km Potkávám protijedoucí vedoucí jezdce (já, oni 52)

    25-50 km Ukazuje se, že jsem měl věnovat více času studiu trati. Hodinu a půl se motám mezi Vinařicemi a Libušínem, ale nedaří se mi najít žádnou další kontrolu ni jiného závodníka.

    53 km Dojíždím zpátky k občerstvovací stanici. Mám štěstí, ještě ji nezrušili, dokonce další rychlostní zkouška je v provozu.

    67 kilometr = došly mi síly. Nekontrolovaně kličkuji. Vytlačuji protijedoucí náklaďák ze silnice.

    73 kilometr = došla mi voda.

    74 kilometr = došly mi cigarety.

    75+ Jsem zcela ztracen. Rudo před očima. Zapínám Google maps, navigaci a podle ní dojíždím zpět do Tuchoměřic. Na rozdíl od většiny závodníků přijíždím od severu, takže poslední měřený úsek projíždím v protisměru.
    Taky dobrý.

    Dojíždím do alternativního cíle na stadiónu. Překvapivě tam jsou ještě lidé.

    Navzdory nepřesvědčivému výkonu na trati, s přehledem vyhrávám nejprestižnější kategorii nad 130 kg.

    Auto mám 200 metrů. Kolo vedu…

Žádné komentáře:

Okomentovat